Menú > Catàleg d'activitats - Educació infantil > Detall activitat
El riu a l'escola


DESTINATARIS
Alumnes d'educació infantil (P4 i P5).

OBJECTIUS
El programa d'educació ambiental de la conca del Besòs té com a objectiu reforçar l'estudi de la conca i dels seus rius per donar una visió més global de l'aigua, de la vida que s'hi amaga, dels seus aprofitaments, dels seus impactes i de les accions endegades per corregir-los.

PROGRAMA
Taller a l'aula que permet conèixer què són els rius i els animals que hi viuen.

El taller es basa en una presentació PowerPoint i una mostra d'elements d'un riu.
La primera part de la presentació servirà perquè els alumnes es facin una idea del que és un riu.
Amb l'ajuda de les diapositives i del material real d'un riu, es pretén que els alumnes entenguin quins són els principals elements d'un riu i experimentin amb ells.
La segona part de la presentació servirà per presentar 5 animals que viuen als rius: un ocell, un peix, un rèptil, un amfibi i un mamífer. D'aquesta manera coneixeran com a mínim un animal de cadascun dels 5 grups faunístics. En diversos moments de la presentació s'explicaran curiositats dels animals en qüestió i es farà una representació teatral amb l'ajut de petits elements d'atrezzo. També es narrarà un conte.

Com a complement de l'activitat s'enviarà prèviament a tots els centres participants una làmina amb els dibuixos dels animals treballats, per tal que els alumnes els puguin pintar. També s'enviarà una versió en color que els hi servirà com a model.

DURADA
L'activitat té una durada de 60 minuts.

Per a reserves o per resoldre dubtes: Aprèn Serveis Ambientals, de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Tel. 938 429 361, a/e: apren@apren.cat

INSCRIPCIÓ
Places limitades, s'atendran les demandes per rigorós ordre d'inscripció.

Més informació: https://descobreixelriu.com/activitats/
Ajuntament de Montcada i Reixac