Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
Fervol, històries d'un cavall volador

DESTINATARIS
Alumnat de cicle inicial de primària.

TEMÀTICA
Drets dels infants.
Educació per la pau.

OBJECTIUS
Introduir el concepte "Drets de l'Infant".
Donar a conèixer la Declaració Universal dels Drets dels Infants.
Fomentar el gust per les històries orals.
Presentar trets de diversos països del món.
Introducció senzilla als conceptes: guerra, pobresa, economia, oportunitats, justícia i injustícia i col·laboració.
Promoure l'educació per la pau.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El taller es desenvolupa mitjançant la narració teatralitzada d'un conte i d'una manualitat final.
El narrador fa servir unes figures retallades que representen els personatges de la història, a més d’utilitzar la pissarra com a escenari actiu. La classe s’asseu preferentment en semicercle. El conte està amenitzat amb jocs i teatre i els i les alumnes hi participen activament: pedalejant cada cop que en FERVOL emprèn el vol, responent a preguntes relacionades amb el desenllaç de la història, donant pistes i ajudant els personatges del conte quan es troben davant de situacions crítiques.
En relació a la manualitat, l'alumnat pot pintar i/o retallar en FERVOL i cada nen/a pot pintar-se a sí mateix i els seus amics com a tripulants. També hi ha un full amb tots els personatges il·lustrats perquè l'alumnat pugui triar el seu personatge preferit, pintar-lo, retallar-lo i escriure el seu nom.

"La Meki i en Picto, dos infants que viuen en condicions de pobresa, cansats de menjar sempre pa sec sucat amb aigua, decideixen marxar en busca d'un país millor. Amb material de rebuig construeixen un cavall mecànic volador, en Fervol. S'acomiaden dels seus pares i pedalejant fort emprenen el seu viatge...".

ITINERARI
Es recomana donar continuïtat al treball d’aquest taller amb l’activitat “Construïm el nostre Món de Drets" per seguir promovent els drets dels infants a través d'un concurs cooperatiu, planificada pel cicle mitjà de primària.

MATERIAL
Aula espaiosa amb pissarra.

DURADA
1,30 hores.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l'entitat Irènia, Jocs de Pau.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac