Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
Un pare a mida. Taller sobre diversitat familiar.

DESTINATARIS
Alumnat de 2n de primària.

OBJECTIUS
  • Promoure la igualtat entre nens i nenes i viure la diversitat amb normalitat i respecte.
  • Qüestionar els infants sobre els estereotips de gènere i clixés que dificulten l'expressió de les seves idees, sentiments i emocions, limitant la seva llibertat com a infants i com a persones.
  • Presentar models diversos de masculinitat i feminitat i models diversos de famílies per tal per tal d’ajudar-los a comprendre i viure la diversitat amb normalitat.

DESCRIPCIÓ
Un pare a mida, és el relat en primera persona d’un infant que viu en una família monoparental, amb una mare altíssima, emprenedora, molt forta, preciosa, professional i que se l'estima molt,... però un dia la filla pensa que li agradaria tenir un pare com altres infants.... així comença a fer la llista de les característiques que creu important en un pare ...
La Lola, la seva mare i ella posen un anunci, s'hi presenten molts aspirants i finalment seleccionen en Pol, un pare que trenca esquemes.

METODOLOGIA
Conversa amb els infants:
Es fan preguntes als infants per recollir les seves impressions sobre el conte: Us ha agradat el conte? Qui és la Lola i com és? Què li agrada fer i què sap fer molt bé? Què en pensa la seva filla? Està contenta de la seva mare? Per què vol un pare? Com vol que sigui? Com són els aspirants què s'hi presenten? Quin candidat els agrada més i per a què? Com és en Pol?
Es parla de les diverses maneres de ser pares i homes i mares i dones? Com són els seus pares i les seves mares? En què s'assemblen o diferencien els seus pares i mares de la Lola i el Pol? Què els agrada especialment dels seus pares i què els desagrada? Què destaquen sobre la manera de ser de les seves mares.
Es parla de diversos models de feminitat i masculinitat i del respecte a la diversitat.
Cadascú estima la família que té perquè és la seva i és única.
Es demana als infants que dibuixin la seva família i la presentin. D’aquesta manera es pot veure la diversitat de famílies de la classe.

DURADA
1 sessió de 2 hores.

CALENDARI
De gener a juny de 2023.

ORGANITZA
Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI.
Activitat gestionada per Irènia.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac