Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
El trivial dels ODS


DESTINATARIS
Alumnat de 4t, 5è i 6è de primària i alumnat d'educació secundària.

OBJECTIUS
  • Donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l'alumnat d'Educació Primària i Secundària i les problemàtiques mundials que tracten de reduir o posar fi.
  • Assegurar una formació integral per a una ciutadania global.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
La primera part de la dinàmica és la presentació de què son els ODS. Mitjançant el joc es coneixeran tots i cadascun dels objectius de l'Agenda 2030, responent a preguntes dels diferents àmbits.
La segona part de la dinàmica consisteix en posar en pràctica el joc. És un joc cooperatiu en el qual es participa formant equips per colors (màxim 5 equips amb els colors dels eixos, cada equip ha de tenir un mínim de dues persones). L'objectiu del joc és que aconsegueixin les fitxes dels cinc eixos que formen els ODS (PLANETA, PERSONES, PROSPERITAT, PAU I ALIANCES), a partir de formatgets. Una vegada aconseguits els 5 formatgets hauran de respondre correctament a una última pregunta. El primer grup que aconsegueixi omplir el formatget i contestar a la ronda de preguntes, es dividirà, formant part de la resta de grups, per a continuar jugant i ajudant a la resta de grups, i així amb la resta de grups que vagin acabant, dividint-se entre la resta de grups restants. La partida acabarà quan tots els grups hagin aconseguit tots els formatgets.

Quan tots els equips hagin reunit tots els eixos, hi haurà una reflexió final posant en comú l'après en el joc, donant veu a totes i cadascuna de les persones participants en el joc.

En la tercera part de la dinàmica es farà una posada en comú del que han aprés, per prendre consciència de la importància del compliment dels ODS i la bretxa Nord-Sud que crea que no s’estiguin complint.

MATERIAL
Ordinador i projector.

DURADA
Taller d'1.5 hores aproximadament.

CALENDARI
Durant tot el curs escolar.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l'entitat Creu Roja.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 7 d'octubre de 2022.


Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac