Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP)


DESTINATARIS
Alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Cada any, el 30 de gener, es commemora el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), una jornada que vol fomentar la figura i el llegat del Mahatma Gandhi el dia que recordem la seva mort. Ho fem per mitjà d’una proposta didàctica centrada en temes d’actualitat on suggerim diverses activitats i reflexions.
El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

METODOLOGIA
1) Activitat a l’aula: Per aquesta nova edició del DENIP, s’ha programat amb l’entitat FUNDIPAU una sèrie d’activitats a l’aula molt dinàmiques on a través d’aquestes aprendran a promoure la pau, la solidaritat, el respecte i la tolerància.
2) Acció reivindicativa al pati: Per al dia assenyalat, el 30 de gener, animem a tots els centres educatius, ja hagin o no participat en aquesta activitat treballada a l’aula, realitzar una acció reivindicativa per la pau i la no violència als patis dels seus centres educatius (aquesta acció es realitza simultàniament arreu del món). L’acció reivindicativa l’escull el propi centre educatiu, pot ser una lectura d’un manifest, una cançó, un poema, una teatralització, etc.
3) Exposició i visita guiada: Durant 15 dies, al mes de gener, hi haurà exposada l’exposició “Armes nuclears mai més” en un equipament municipal (el qual se us informarà al setembre) on es farà visita guiada amb una persona experta en cooperació i conflictes armats que explicarà l’ exposició i les conseqüències de les guerres. Aquells grups classe que vulgueu anar a visitar l’ exposició, cal que ens ho indiqueu quan feu la comanda.

DURADA
Sessió d'una hora i mitja.

CALENDARI
Entre desembre i gener.

ORGANITZA
Regidoria de Ciutadania, àmbit de Cooperació i Solidaritat, a través de l’entitat FUNDIPAU.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Abans del 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac