Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Educació afectiva i sexual i gestió emocional: Canvis puberals


DESTINATARIS
Alumnat de Cicle Superior de Primària.

OBJECTIUS
  • Oferir educació afectiva i sexual integral, i gestió emocional, adaptada al Cicle Superior de Primària.
  • Afavorir la coeducació i la perspectiva de gènere en l’educació afectiva i sexual als centres educatius.
  • Acompanyar de forma respectuosa els afectes i les sexualitats en totes les etapes vitals.
  • Promocionar la salut emocional i sexual amb perspectiva de gènere, per prevenir violències i a favor de les cures i el plaer, la coeducació, el respecte a les diversitats i la cultura de pau.
  • Identificar els senyals de l'arribada de la pubertat.
  • Promocionar el respecte a la diversitat corporal.
  • Aprofundir sobre l'arribada de la menarquia, les diferents fases del cicle menstrual i l'arribada de l'esperma a les ejaculacions masculines.

DESCRIPCIÓ
A través de diversos materials i dinàmiques es treballarà sobre els canvis puberals. Aprofundirem en l’acceptació de la figura corporal i els diferents ritmes de creixement. Compartirem sobre els canvis generals de la pubertat i les particularitats del cicle menstrual i les ejaculacions espermàtiques. Treballem des del coneixement anatòmic dels processos fisiològics i també, en relació a les emocions, el processos de creixement i el respecte a la diversitat corporal.

METODOLOGIA
Diverses dinàmiques vivencials entre les quals, cercles de paraula i diàleg grupal, presentació de materials, eines de fang o plastilina i altre material pedagògic.

EQUIPAMENT NECESSARI
Aula on l’alumnat pugui seure en cercle (taules enretirades), amb pissarra analògica i una taula petita per a presentar materials propis.
Material recomanat: fang, aigua i base de cartró o cartolina per guardar les peces. També es pot fer amb plastilina.
Material que aporta la tallerista: Reproduccions en tela del penis, la vulva i l’úter. Materials per la gestió del sagnat menstrual (compreses de tela, calces absorbents, copa menstrual, compreses convencionals i tampons. Contes per l'autoconeixement.

ATENCIÓ: Per fer aquesta activitat us recomanem que agafeu la maleta pedagògica de sexualitats “Celebrem la Sexualitat” (oferta en aquest catàleg pel Centre de Recursos Pedagògics, CRP).

DURADA
1 sessió puntual d’1:30h.

CALENDARI
De gener a juny de 2023

ORGANITZA
Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI.
Activitat gestionada per l’associació La Ciranda, cooperativa Celebrem la Sexualitat, sccl.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac