Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Educació afectiva i sexual i gestió emocional: Diversitats


DESTINATARIS
Alumnat de Cicle Superior de Primària.

OBJECTIUS
  • Oferir educació afectiva i sexual integral, i gestió emocional, adaptada al Cicle Superior de Primària.
  • Afavorir la coeducació i la perspectiva de gènere en l’educació afectiva i sexual als centres educatius.
  • Acompanyar de forma respectuosa els afectes i les sexualitats en totes les etapes vitals.
  • Promocionar la salut emocional i sexual amb perspectiva de gènere, per prevenir violències i a favor de les cures i el plaer, la coeducació, el respecte a les diversitats i la cultura de pau.
  • Aportar exemples de referents reals que qüestionen el binarismes de gènere i referents LGTBIQA+.
  • Crear un marc de seguretat per reduir les discriminacions i l'assetjament per raó de sexe, gènere, orientació sexual, etc.

DESCRIPCIÓ
A través de diversos materials i dinàmiques es treballarà sobre les diferents maneres en les quals podem viure les nostres sexualitats al llarg de la vida. Farem referència a les sigles LGTBIQA+ i a les diversitats en l’assignació de gènere, la morfologia genital, la identitat i la expressió de gènere i les diverses orientacions del desig eròtic.

METODOLOGIA
Diverses dinàmiques vivencials entre les quals, cercles de paraula i diàleg grupal, presentació de materials, eines de manualitats per crear banderes i pancartes i altre material pedagògic.

EQUIPAMENT NECESSARI
Aula on l’alumnat pugui seure en cercle (taules enretirades), amb pissarra analògica i una taula petita per a presentar materials propis.
Material recomanat: cartolines grans, retalls de cartolina o paper de diferents colors, retoladors permanents, estisores, celo. Biblioteca de contes LGTBIA+ del centre.
Material que aporta la tallerista: Material de tela per explorar l’expressió i la identitat de gènere “Nine”. Pòster sobre les diversitats sexo afectives. Contes especialitzats.

ATENCIÓ: Per fer aquesta activitat us recomanem que agafeu la maleta pedagògica de sexualitats “Celebrem la Sexualitat” (oferta en aquest catàleg pel Centre de Recursos Pedagògics, CRP).

DURADA
1 sessió puntual d’1:30h.

CALENDARI
De gener a juny de 2023.

ORGANITZA
Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI.
Activitat gestionada per l’associació La Ciranda, cooperativa Celebrem la Sexualitat, sccl.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins al 7 d'octubre de 2022.

Per motius de gestió, es podran atendre un màxim de comandes. En cas que aquest màxim sigui superat pel nombre sol·licituds, aquestes s'atendran per ordre d'inscripció.
Ajuntament de Montcada i Reixac