Menú > Catàleg d'activitats - 2n Cicle ESO > Detall activitat
Líders per la Diversitat Cultural

Formació de metodologia dinàmica i participativa, de la que s’espera, que els/les joves es sensibilitzin en matèria d’interculturalitat i acollida, així com que dissenyin i posin en marxa accions comunitàries al municipi.

El contingut de la formació està orientat a transmetre les bases per comprendre el fenomen de la discriminació i el conflicte entre persones per raons d’origen, així com aportar diverses eines que contribueixin a aturar-lo i conduir-lo cap a bones pràctiques de convivència en la diversitat cultural.

Tanmateix, la formació es planteja com una fase inicial d’un procés d’aprenentatge, el qual s’orienta a oferir coneixements i recursos als/les joves a l’hora de dissenyar i realitzar accions comunitàries en la comunitat local, a fi de promoure una convivència positiva pel que fa a la diversitat per raons d’origen.

DESTINATARIS
Alumnat de 4rt d'ESO.

OBJECTIU
Formar als/les joves participants com a agents comunitaris/es i d’acollida, per tal que puguin desenvolupar accions de caràcter individual o bé grupal en l’àmbit de la interculturalitat, convivència i acollida a altres joves nouvinguts/des.

DURADA
10 hores formatives, repartides en 5 sessions de 2 hores (una per setmana), i una última sessió de 2 hores a fi de desenvolupar alguna activitat de caràcter comunitari en l’àmbit de la diversitat i acollida.

CALENDARI
13, 20, i 27 d’abril, i 4, 11 i 18 de maig, de 17h a 19h.

LLOC
Espai Jove Can Tauler (Carrer Balmes, 16).

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Fins el 31/01/2023.
Ajuntament de Montcada i Reixac