Menú > Catàleg d'activitats - CFGM > Detall activitat
Depuradora i Casa de les Aigües de Montcada i Reixac

Visita combinada a dos equipaments relacionats amb l'aprovisionament d'aigua potable a la població: un de modern, la depuradora del Besòs, i un altre del segle XIX, la Casa de les Aigües, una central d'extracció i bombeig d'aigua, a més d'un exemple rellevant de patrimoni modernista i industrial català.

DESTINATARIS
Alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.

OBJECTIUS
Valorar l’aigua del curs del riu com a font de recursos diversos: abastiment, energia, etc.
Observar i analitzar el patrimoni cultural i natural, tot fomentant-ne el respecte.
Conscienciar sobre el valor que té l’aigua.
Donar a conèixer el modernisme de fora de la ciutat de Barcelona.
Exposar els canvis que suposà la “revolució de l’aigua” dins del context general de la Revolució Industrial (canvis tecnològics, ideològics i socials).

PROGRAMA
L'activitat es divideix en dues sessions:

Primera sessió:
A la depuradora del Besòs, a Montcada i Reixac, s'analitzarà el cicle de l’aigua, s'observaran els canvis d’estat de l’aigua, alhora que s'explicarà el procés de depuració.

Segona sessió:
A la Casa de les Aigües, es tractarà el paper fonamental de l'aigua per al desenvolupament del municipi, per posar en valor la importància de la gestió sostenible dels recursos hídrics; i a partir d'unes màquines de vapor úniques a Catalunya es reflexionarà sobre les diferents fonts d’energia i reflexió sobre el seu ús racional.

CARACTERÍSTIQUES
La durada de l'activitat és de 3 hores. Serà dinamitzada per un expert i els trasllats es faran a peu. Si el grup s'ha desplaçat fins a Montcada i Reixac amb autocar, el trasllat entre depuradora i Casa de les Aigües també es pot fer amb autocar.
Si cal contractar transport, serà a càrrec del centre escolar.
Activitat gratuïta.

MATERIAL
Vídeo, fulletó, dossier didàctic, presentació audiovisual, full de valoració, maquetes, fotos, plànols i làmines històriques, attrezzo divers.

CALENDARI
Aquesta activitat s'oferirà a partir del mes de gener de 2023.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ
Durant tot el curs escolar. RECORDAR que per totes les activitats les sol•licituds s'han de realitzar amb un mínim de 15 dies d'antelació.

INSCRIPCIONS
reserves.compartim@amb.cat

Àrea Metropolitana de Barcelona
Tel. 93 238 93 51

Ajuntament de Montcada i Reixac